Harrachov - Ostašov A

26.05.2011 14:33

Při krásném nohejbalovém počasí v páteční odpoledne sehrál domácí celek Tj Jiskra Harrachov další zápas s Ostašovem A, který přijel ve zkušené sestavě. Začátek byl tentokrát přesně v pět a zápas opět začal trojicema. První domácí trojici tvořilo trio Totální Nasazení - tedy Jeník, David, Nemeškal, jak už to bývá když se potkají tyto dva celky ve trojicích je to vždy vyrované a ani teď tomu nebylo jinak, oba sety velmi pro Ostašov, ale po nešpatném výkonu domácí trojice.

Další na řadu přišli dvojice. Harrachov nasadil svou 1. dvojici - Berka, Kučera, která však proti velmi silnému soupeři nedokázala uhrát ani set, velkým problémem domácích bylo, že si nedokázali přijmout ani poadání a všechny míče hráli až z podávácí čáry. Další dvojici tvořili Jeník s Nemeškalem, kteří však taky smolně prohráli a vypadalo to na slušný debakl, Harrachov zatím nemá ani set a je to 0:3 pro Ostašov.

Do singlu nastoupil Kučera, jak už to bývá zvykem a bohužel mu nevyšel ani první set, jak to vždy bývá, a i přesto že Kučera dotahoval jak to šlo nebyl z toho ani set a už jasná prohra domácího celku. Singly jsou pro Harrachov velmi zakletí, zatím Kučera ještě neurval ani jednu výhru, ale to i přesto že předvedl pár velmi slušných a výkonů a troufám si říct, že mnohokrát byl i lepším hráčem na hřišti.

Do odvety trojic nastoupili stejné trojky a Harrachov už teď s chladnou hlavou vlítl do zápasu a dokázal se držet velmi zkušené trojice, když způsob hry byl takřeka bod za bod. Totální Nasazení vrátilo úder Ostašovu, který prohrál 2:0 a Harrachov tak získal první bod. TN po dlouhé době předvedlo velmi slušný výkon ve trojicích, který stačí i na mnoho krajských družstev. Hlavním důvodem bylo, že se po dlouhé době sešli příjem s náhrou a výdejem na správném místě.

Ve dvojicích potom 1. domácí dvojice urvala druhý bod po tří setové bitvě. Pořád to byl na tuto občas velmi dobře hrající dvojici špatný výkon, který je u noich opravdu neobvyklý a jediná škoda je, že se jm forma nesešla spolu s TN dohromady by to byl velmi cenný skalp hostujícího Ostašova, který zdolal v předchozím zápase Skp Maják A 5:2.

Do druhé dvojky šli na 1. set Nemeškal s Davidem, kteří soupeře dokázali pouzen poškádlit. Do druhého setu nahradil Jeník Davida a byl z toho druhý set pro Jiskru. Bohužel ve 3. setu nám opět nepřišli příjmy podání a Ostašov uskočil na náskok, který už Harrachov nedotáhl.

Opět potupný výsledek 2:5 i přesto že hra neodpovídala tomuto stavu. Nejvíce vypovídající byly míče, kdy Harrachov prohrál pouze o 2o míčů za 16 setů.