O pohár města Harrachova

24.08.2011 11:14

Již XXIX. ročník, se tento rok odehrál na nohejbalovém hřišti v Harrachově, turnaje, který nese název O pohár města Harrachova. Většinou jak bývá už pravidlem tak se tohoto turnaje zúčastnilo málo týmů, kterým letos opravdu přálo počasí. Ano, opravdu i přes vydatné deště, které zužovali skoro celé území ČR celý týden se v sobotu 6. 8. 2o11 v Harrachově vyčasilo a všem se ulevilo, že se nebude loňský ročník.

Turnaje se zúčastnilo pouze 7 družstev, takže pořadatelé rozhodli, že se turnaj odehraje pouze na jednom hřišti a to na hřišti s umělou trávou. Hrálo se systémem každý s každým a ze základní skupiny si 4 nejlepší mezi sebou rozdali semifinálové boje a potom souboje o třetí místo a finále.

Z turnaje nakonec vzešlo takovéto pořadí. Na 7. místě se nakonec docela překvapivě umístilo družstvo Hydrantu ve složení Slavík J., Berka a Jisl. V tomto týmu se o mnoho překvapení postaral začínající smečař Tomáš Berka, který si dokázal mnohokrát vymňouknout i zdatné borce. Tomáš si na saku počínal v celku klidně a když ho doplňoval nejstarší hráč turnaje Jiří Jisl tak dokázali potrápit i favority.

6. místo obsadil další domácí tým ŠDH (šbor dobrovlnych hasičou) ve složení David, Halama a Štefánik. V tomhle mančaftu se na sako postavil Petr David, který po 5. pivu zkoušel předvádět smeče ze stojky, ale mnoha divákům byl spíš pro smích. Na druhou stranu když se mu to povedlo, tak si jeho mančaft bod připsal.

Na 5. místě se letos usadil nejlepší harrachovský tým Totální Nasazení, tentokrát ve složení Jeník, Kučera, Nemeškal. Pro kluky to bylo spíš sklamáním, protože jistě pomýšleli minimálně na postup do semifinále, kam se bohužel nedostali, když většinu zápasů smolně prohráli o jediný bod. Tento tým působil v průběhu turnaje jako celkem kvalitní a podle mě bylo vidět, že už nějaké fígle okoukali.

Na 4. místě, což bylo asi největší překvapení turnaje se umístil tým Plážový píchači, kteří hráli ve vítězném složení Buriánek, Potůček, Jeřábek. Tento tým opět potvrdil, že se jim v Harrachově nedaří a i přes tuto dost kvalitní sestavu se nedostali ani do finále. Je nutno podotknout, že tento tým vyhrává jeden turnaj za druhým a pro mě to byli takový menší favoriti.

3. místo obsadil z dalekého Dalečína u Brna, ve složení Vetešník, Gloser a Kysilka, kteří ve svém kraji hájí 1. místo. Tento tým vnesl do našeho turnaje něco nového, byl to Roman Vetešník s jeho stojkami, kladívka, která se mu občas svedla byla opravdu dobrá a ukázal, že stojky se dají dělat nejen z 2 metrové výšky, ale když se to umí tak stačí jen 1,5 m nad zemí. A když ho doplňuje úderný levák s dobrým blokařem, tak je to dohromady dobrý tým, jen škoda že nahrávač odešel v polovině turnaje a nestačilo to navíc než na 3. místo.

Na 2. místě skončil tým VH-, který byl také ve slušné sestavě, složený z bejvalých druholigových hráčů. Na saku byl dominující Pavel Solfronk, který má druhou ligu pořád v noze a dokázal hrát i přes vysoké bloky, některých blokařů. Bylo pro měnším překvapením, že tento tým dokráčel až do finále, kde se zdatně pral o vítězství.

Putovní pohár putoval opět do Údolí staré řeky, do nám již velmi známých Laviček. Tento tým vyhrál po druhé za sebou a příští rok bude usilovat o získání putovního poháru. Složení tohoto týmu bylo trošku pozměněné od jiných ročníků. Letošní bylo tedy takovéto Novák, Novák, Beránek. Výkon celého týmu byl dobrý, ale hlavní tahoun Pavel Novák opět ukázal své prvoligové zkušenosti.

Turnaj se nakonec v celku povedl, jediné co nás mrzelo byla malá účast týmů, snad se to příští rok zlepší.