Pivní pohár 2o1o

06.08.2010 16:36

 

22. ročník Pivního poháru se odehrál, jako již tradičně, poslední červencovou sobotu, tentokrát 31.7.2o1o. Počasí bylo narozdíl od minulých ročníků uplně opačné, místo obvyklého deště, chvílemi až moc velké vedro. Potvrdilo se i to, že každým rokem je méně a méně týmů. Letos byla velká honička vubec sehnat 16 týmů, tak aby se dali udělat 4 základní skupiny pi 4 týmech. Na konec se to podařilo i kvuli porušení pravidel turnaje, které říkají, že v každé trojce musejí nutně být 2 hráči z Harrachova.

Harrachovský nohejbalový dorost byl členy 4 týmů:

Prvním a nejhorším ze všech tří byl tým "Umřela na kurtu" v čele s Tomášem Černým. Tomáf si vzal pod svá křídla Péťu Lukeše (největšího Harrachovksého zabijáka - největší bavič turnaje) a Michala Petráka, který si to na nohejbal přikalil rovnou z Benátské noci, kde nejspíš teklo nejen pivo proudem ... Tento tým se vyhecoval až k takovému výkonu, že porazil v základní skupině tým Citrónci, a tak postupovali ze 3. místa. Bphužel pavouk o 9. místo je poslal až do souboje o poslední místo, který borci nakonec prohráli. Vhráli, ale jinou soutěž o to, kdo vypije nejvíc piva, myslím si, že pro tyto největší píče turnaje nebyl problém udělat sud za den. Takže "Umřela na kurtu" - 16. místo.

 

2. týmem byl tým "Codi Boys" ve složení Jiří Žemba ml., Jiří Žemba st. a Petr Máslo. Tým s kvalitním polem a dvěma leváky což bylo na tomto turnaji nevídané. Petr Máslo, který hrál nohejbal naposledy na loňském Pivním Poháru po boku Zdenka Moravce, předváděl vynikající údery na saku a bylo jasně vidět, že když to nekdo umí jen tak to nezapomene. Tihle Boys postupovali hezky až do zápasu s "Pelurou" v prvním kole pavouka, kde bohužel vypadli a bylo po dalším postupu. Takže "Codi Boys" - 6 místo.

 


 

Po 6. místě přichází 5. místo, a tak i když tam nebyl žádný dorostenec určitě si zaslouží svou hrou, připomenout v pár slovech. 5. místo obsadil tým "MAŠ" ve složení Zdenek Moravec, Martin Štefánik a ještě nějaký 3. Tento tým neměl velmi dlouho 3. hráče a našel ho až ráno, byl to jeden z hráčů, který měl být čelenem "Kakadu" ale nebyl by tam ani jeden harrachovák, a tak místo něho šel do "Kakadu" Jaroslav Černý. "MAŠ" předváděl lepší hru v základní skupině a poté i ve čtvrtfinálové, ale v 1. kole pavouka narazil na velmi silný tým "Vydřem to" a ani vynikající údery Zdenka Moravce na ně nestačily. Takže tým "MAŠ" - 5. místo.

 

Dalším týmem, byl tým "Totální Nasazení". Složení tohoto týmu si myslím konečně našlo stálou sestavu a dokazuje takto velmi dobrých výkonů. Letošní rok, což je asi nějakých 5 turnajů, se neumístili hůř než na stupních vítězů. Jejich hra na Pivním poháru byla celkem suvéréní, postup ze zákládní skupiny na 1. místě, postup ze čtvrtfinálové skupiny z 1. místo. Ale tím jako by se vše utlo, vytrápená výhra proti Hydrantu v 1. kole pavouka. Pak nastal onen osudový zápas s "Vydřem to", Totálnímu Nasazení tento zápas vubec nesedl a proti tak obrovsky silnému soupeři, nemohl takový výkon stačit a TN šlo pouze do semifinále, kde si po druhé poradilo s loňským vítězem týmem "Pelura" a 3. místo bylo v kapse. <(Moc bych chtěl poděkovat svému týmu za celý turnaj a hlavně za boj o 3. místo, kde jste mně dokázali nabudit po touze o 3. místo. Doufám, že budu ještě mít čest si s váma pár turnajů zahrát. Děkuju chlapy  - Radim Jeník - smečař TN )>  Takže "Totální Nasazení" - 3. místo.

Čtvrtým a tedy i výsledkem nejlepším byl tým "Vydřem to", který je poskládán velmi solidně a to takto - Milan Kučera s Tomášem Berkou dlouho pečlivě vybírali a nakonec vybrali Martina Hořínka, který jim to určitě nekazil a i přesto, že nohec velmi dlouho nehrál, podával na postu zadáka jistý výkon. Chlapy postupovali ze základní skupiny na 2. místě (za týmem TN xD) ze čtvrtfinálové skupiny až na 3. místě, ale tady jejich zcela nepřesvědčivá hra končila a začli  tak jak by měli, 1. kolo pavouka výhra nad týmem "MAŠ", druhé kolo pavouka výhra nad "Totálním Nasazením" a finále už bylo jasné. Ve finále předváděl tento tým nejhezčí hru celého turnaje, asi tak jak by to mělo být, a vedl už 2:o, ale ani takový náskok jim nestačil k výhře, je nutno podotknout, že vítěz tým "Barakuda" a hlavně smečař Láďa Horáček hrál ve velké formě a dokázal si poradit s každým. "Vydřem to" - nejmladší tým turnaje 2. místo.

Myslím, že by za pár řádků stála i hra vítěze. Jak už jsem uvedl vítězem XXII. ročníku Pivního poháru se stal tým "Barakuda" ve složení Láďa Horáček, Jiří Halama a Martin Pánek. Na jejich hře byl vidět chtíč po historicky druhé výhře a asi i to jim pomohlo ve finále ke zvratu nepříznivého stavu o:2 na sety. Obzvlášť v posledních 3 setech turnaje předváděl tento tým vítěčnou hru, bez větších chyb a jejich výhra byla zasloužená.                                                                                   "Barakuda" - 1. místo

Celkové pořadí turnaje: 1. místo - Barakuda

                                     2. místo - Vydřem to

                                     3. místo - Totální Nasazení

                                     4. místo - Pelura

                                     5. místo - MAŠ

                                     6. místo - Codi Boys

                                     7. místo - Hydrant

                                     8. místo - Dromedáři

                                     9. místo - Játra

                                     1o. místo - Kakadu

                                     11. místo - Torpédo

                                     12. místo - Lulani

                                     13. místo - Nenohejbalisti

                                     14. místo - VHS

                                     15. místo - Citrónci

¨                                   16. místo - Umřela na kurtu

fotky z turnaje tady

 

Pojďme si jen závěrem připomenout loňské počasí abychom věděli jaké velké štěstí nás potkalo, že byl tak hezky jak bylo.