Pivní turnaj

04.08.2011 13:17

Jako už mnoho let, tak i tento rok pořádal nohejbalový oddíl Harrachova turnaj s názvem Pivní turnaj, který byl s námi letos již po 23. Tento turnaj je určen hlavně pro harrachovské hráče, podmínkou turnaje je, že v každém týmu musejí být alespoň dva hráči harrachováci. Každý rok ale bývají v turnaji i takové týmy, které tento požadavek nesplňují. Letos to ale byl tým, ze všech takových to týmů určitě nejzajímavější. Smečař v tomto týmu se nám postupně pěkně vybarvil a ukázal nám něco ze svého reportoáru, jako např: kladívko ze stojky. Ale neměli štěstí na skupinu, protože se vyskytly ve velmi silné a ani toto umění jim nestačilo na postup ze skupiny.

Letošní rok se zúčastnilo turnaje 14 týmů, což bylo v počasí, které panovalo 3o.7. na nohejbalových kurtech v Harrachově, velmi slušné. Stálý liják, který pokryl oba kurty dostatečnou vrstvou vody, na to aby tento turnaj byl chvílemi velice neregulérní. Ale na boje kdy šlo o vše se nám děštík maličko uklidnil a na asfaltě se dala hrát už utkání, která vypadala trochu nohejbalově. Po zakladních skupinách, se stavila skupina z postupujících, z které první 4 hráli semifinále 1 - 4 a 2 - 3. V semifinále se sešli týmy, které se asi měli sejít měli. Předloňský vítěz Pelura (Halama L.,Halama P., Barbořák R.), loňský vítěz Barakuda (Horáček L., Halama J., Pánek M.), loňští finalisté s jiným názvem Codi Boys (Žemba st., Kučera M., Berka T.) a tým, pro který loni zbylo aspoň jedno místečko na stupních vítězů Totální Nasazení (Jeník R., Nemeškal R., David P.). V semifinále se střetli Codi Boys s Barakudou a bez větších problémů vyprovodili loňského vítěze z kurtu stavem 2:0, v druhém semifinále se proti sobě postavili Totální Nasazení a Pelura, Totální Nasazení šlo ve stejných šlépějích jak Codi Boys a semifinále vyhráli také 2:0.

Souboj o 3. místo mezi Pelurou a Barakudou skončil lépe pro tým složený z bratrů, tedy pro Peluru, která dokázala, že i bez nohejbalového tréninku se dá v Harrachově hodně dobře umístit. Finále nám přineslo asi nejhezčí nohejbal celého, tak jak to má být ve střetu mezi mládím Totálním Nasazením a Codi Boys. Codi Boys šli do finále s určitou zkušeností už z minulého roku, kdy smolně prohráli s Barakudou. Letos ukázali lepší koncovku v 1. setu a tento set opanovali 10:9. Pak přišli na řadu kucí z TN a ukázali, že se nechtějí vzdát tak snadno. Druhý set šel jasně pro TN stavem 10:3. Totální Nasazení ukázalo v tomto setu, že už je snad čas na nějaké psychické zlepšení a i přes ztrátu prvního setu z 9:7 se dokázali do druhé sady ještě zlepšit a zapomenout na to. Další dva sety vyhrálo TN ve stavech 1o:4, 1o:6 a mohlo slavit první vítězství tohoto turnaje poměrem setů 3:1.