Skp Maják "A" - Harrachov

04.05.2011 18:06

Tak konečně nastal dlouho očekávaný datum 29.4. 2011 na který jsme se dlouho připravovali, ale v zápase se projevilo, že nebyla tak intenzivní jako vždy. První zápas krajské soutěže libereckého kraje v nohejbalu mužů. Jiskra Harrachov se jako nováček soutěže za velikého větru vydala bojovat na půdu favorita soutěže SKP Maják. Harrachov přivezl na zdejší jablonecké antukové hřiště svou dorosteneckou pětici, již otrkanou z minulého ročníku okresního přeboru, která přijela do Jablonce získat nějaké ty zkušenosti do dalších dnů a měsíců.

Harrachovští chlapci Nemeškal, Jeník, Berka, Kučera a David chtěla favorita hlavně potrápit, ale už v zahajovací trojce ( Jeník, Nemeškal, David) se projevila veliká nervozita a hlavně veliké zkušenosti jabloneckých, kteří se lépe vyrovnali s nepříznovým počasím, tedy velkého větru, za kterého se nohejbal hraje velice špatně a zvítězili v první trojice.

Na řadu přišli dvojice, ve kterých byla šance na body daleko větší. Do první dvojice nastoupila Harrachovská dvojice číslo jedna, teda Kučera s Berkou. Chlapci po prvním poznávacím setu, dokázali urvat set druhý a ve třetím setu je zkušenější dvojce vyřadila ze hry. Druhou dvojicí byla hodně kazící sestava Jeník, Nemeškal při čemž Jeník neodevzdal zrovna přesvědčivý výkon. Tato dvojice prohrála 2:0 i když proti nim nastoupila ne zrovna nejsilnější dvojice.

Ve sledu zápasů byl dál na řadě singl. Pro hostující tým byl velikým překvapením, protože se ukázalo, že singlista Harrachova je schopný konkurovat i mnohem zkušenějším hráčům, jako teď Martinu Buriánkovi. První velice vyrovnaný set, který byl zakončen špatnou koncovkou hostujícího Kučeri, nakonec přinesl výhru domácím. Druhý set se už na Kučerovi projevilo, že plíce už nejsou takové jako za mlada a nějaká ta cigaretka zanechává stopy. Jasná výhra ve druhém setu -> 2:0.

Skp už vedlo 4:0 a vítěz byl jasný. Další zápas byl zápas trojic, do kterého nastoupila už trochu klidnější trojice Jeník, David, Nemeškal. Na jejich výkonu to bylo v celku vidět a za pomoci větru, který tuto trojku trápil hlavně v první trojici, foukl párkrát i domácím a z toho se zrodilo několik důležitých chyb. Vítězem se nyní stala hostující trojice 2:0.

Poslední dva matche opět dvojice, do 3. dvojice se Jeník zřekl nominace a nastoupila skvěle hrající dvojce David, Nemeškal. Chlapci porazili favority a byl z toho druhý příjemný bod. Poslední sestavou byl Berka (Jeník), Kučera, kterým to taky zrovna moc nevyšlo. Ale nakonec v celku přijatelný stav 5:2 a menší spokojenost hostů, i když výhra hostů byla na počátku cítit ve vzduchu, bohužel silný vítr ji odvál do budoucnosti a opět velkou rolu zahrála psychika hostující sestavy.

Příští utkání KP nás čeká na domácí půdě proti soupeři z Hodkovic, kdy by se dalo přemýšlet o pár bodech. To bude v pátek, ale už zítra vyrazí chlapci na dorostenecký turnaj, kam jinam než na kurty SKP.